Besøg i fiskerlandsbyen Pointe Saint-Georges i det sydlige Senegal.

Besøg i fiskerlandsbyen Pointe Saint-Georges i det sydlige Senegal

Oplevelser i Casamanche-provinsen i det sydlige Senegal i februar 2022

Tekst og fotos: Erik Pontoppidan
Copyright: Erik Pontoppidan

Klik eller tryk HER for at læse om mine oplevelser i Senegal i januar-februar 2019.

Klik eller tryk HER for at læse om mine oplevelser i Senegal i januar 2020.

Klik eller tryk HER for at læse om mine oplevelser i Senegal i december/januar 2020-21.

Klik eller tryk HER for at læse om mine oplevelser i Senegal i december/februar 2021-22.

Click or push HERE to check out some of my favourite photos from Casamance in southern Senegal.
Min sidste overnatning i det sydlige Senegal før hjemrejsen efter næsten tre måneders ophold fra december til februar 2021-22 var i den lille fiskerlandsby Pointe Saint-Georges langt ude i mangroverne mellem Ziguinchor og Kap Skiring, og landsbyen er nok er det mest afsides sted i Casamanche-deltaet. Det er et fantastisk sted med en karma, som man sjældent oplever, og det er et perfekt sted, hvis man vil dyrke mindfulness eller f.eks. vil skrive en bog om sit liv.
Vejen derud er lidt besværlig. Man kan enten hyre en privatchauffør, som vi gjorde, og hvis man gør det, er der cirka 1 ½ times kørsel fra Ziguinchor, heraf de sidste 13 kilometer ad en grusvej gennem et landskab, der minder lidt om den østafrikanske savanne, dog uden ”The big five”, som blandt andet omfatter giraffer og elefanter. Alternativt kan man hyre en af de smukke pirogue-både med påhængsmotor i Ziguinchor og sejle ud mod Atlanterhavet på Casamanche-floden, som er omgivet af udstrakte mangroveskove med et fantastisk fugleliv. Sejlturen derud fra Ziguinchor er på cirka 2 ½ time.
Vi havde booket to værelser til en overnatning på Campement de Lamantin, som er et fredfyldt herberg helt ude ved strandkanten. Det ene værelse var til mig og min hustru, og det andet var til vores chauffør. Da vi ankom midt på dagen, var der højvande i Casamanche-floden, men hen under aften og tidligt næste morgen kunne man vandre langs en bred strand og beundre fuglelivet og fiskernes aktiviteter i landsbyen. Natten genlød af bølgeskvulpet, og under mit toiletbesøg ved 6-tiden om morgenen var planeten Venus meget tydelig på himlen.

Klik eller tryk på nedenstående billeder for at forstørre dem.Klik HER, hvis du vil se min hoved-hjemmeside med blandt andet spændende links til rejser og trekking.