Bryllup og fremtidsplaner i Senegal 2021

Bryllup og fremtidsplaner i Senegal 2021

Tekst og fotos: Erik Pontoppidan
Copyright: Erik Pontoppidan

Klik eller tryk HER for at læse om mine oplevelser i Senegal i januar-februar 2019.

Klik eller tryk HER for at læse om min vestafrikanske romance i Senegal i januar 2020.

Klik eller tryk HER for at læse om mine oplevelser i Senegal i december/februar 2021-22.

Klik eller tryk HER for at læse om mit besøg i fiskerlandsbyen Pointe Saint-Georges i februar 2022.

Click or push HERE to check out some of my favourite photos from Casamance in southern Senegal.Fiskere på stranden ved Abene.


Jeg er blevet grundejer i Senegal! I nær fremtid vil jeg og min afrikanske hustru bygge et hus nær landsbyen Abene i det sydlige Senegal. Vi har nu kendt hinanden i over to år, og vi blev gift på juleaftensdag 2020 i byen Ziguinchor. Fatou er uddannet kok, og vi regner med at åbne et nyt Bed & Breakfast-sted nær landsbyen Abene i vinteren 2022-23.

Vores bryllup blev holdt hos Fatous forældre i Ziguinchor med cirka 100 deltagere, og det var en stor oplevelse, især for mig. Før brylluppet havde vi nogle meget travle dage i Ziguinchor med Fatou som turleder: Besøg hos skrædderen, hvor vi bestilte og afhentede bryllupstøj, i smykkebutikken, hos frisøren, køb af diverse make-up i basaren, med mere. Bagefter var vi på bryllupsrejse til Dakar, med fly ud og med rutebåd tilbage til Ziguinchor. Flyveturen fra Ziguinchor til Dakar var en kæmpe oplevelse for os begge to. Fatou havde nemlig aldrig prøvet at flyve før!

Klik eller tryk på nedenstående billeder for at forstørre dem og få at vide, hvad de forestiller.

Foreløbig har vi købt en grund. I februar 2021 sendte jeg penge til United Bank of Africa i Senegal som betaling for grunden på 50 x 100 meter. Den ligger cirka en kilometer fra landsbyen Abene og cirka 400 meter fra Atlanterhavet. Næste step bliver rydning af bevoksningen på grunden undtagen de høje træer (palmer, med flere), opsætning af hegn, gravning af brønd, med mere. Selv er jeg ikke en erfaren håndværker, men min gode ven Thomas, som er pæredansk, har boet fem år i sit eget hus i Abene og har hjulpet mig utrolig meget med de praktiske forhold og med de store kulturelle forskelle mellem Vestafrika og Danmark.


Min hustru Fatoumata Binta Manga er uddannet kok og laver fremragende mad.


Abene er en landsby ved Atlanterhavet med et meget stort potentiale som turistby, men infrastrukturen mangler. Der er ingen asfalterede veje i kilometers omkreds, og de få turister i landsbyen bor på små lodges med en standard, der for det meste kun har interesse for backpackere og eventyrere. Og stranden er perfekt. Man kan uden problemer cykle langs stranden de syv kilometer til nabobyen Kafountine, og hver aften trækker de lokale fiskere deres maleriske piroq-både op på sandstranden.

Læs f.eks. her, hvad Bradt’s touristguide om Senegal skriver om Abene i den nyeste udgave (november 2018):

“… Life here moves unhurriedly for most of the year (a trend in Casamanche), and if you are looking for a place to slow down, collect your thoughts and perhaps even write that novel you’ve always meant to, Abene wouldn’t be a bad choice. … “.


Den kilometerlange sandstrand ved Abene er noget af det, der giver området et meget stort potentiale som turist-landsby. Og hvis alt går som planlagt, åbner vi vores nye Bed & Breakfast-sted "Chez Fatou et Saladin" i vinteren 2022-23.


Det er jo en stor grund, og foreløbig har to af Fatous brødre tilbudt at hjælpe med rydningen. Jeg håber i første omgang at kunne rejse til Abene en måneds tid i juni. Til den tid skulle arbejdet med rydningen og hegnet gerne være færdigt, så Fatou og jeg i fællesskab kan finde ud af, hvordan huset skal indrettes, og hvor det skal stå. Skal huset være rundt eller firkantet? Hvor mange værelser har vi brug for? En af vores nye naboer bliver en ældre tysk kvinde, som bor alene i et stort og dejligt, rundt hus.Solnedgang ved den dejlige lodge "Atlantic Abene", som ligger lidt over en kilometer fra landsbyen.


Jeg flytter ikke permanent til Senegal, men det er min plan i fremtiden at tilbringe cirka tre måneder dernede i vinterhalvåret og så håbe på, at vores nye B & B-lodge vil blive et kendt valfartssted for eventyrlystne turister, når corona-pandemien engang er forbi. I øvrigt er Fatou en fremragende kok!
Kort over den vestlige del af Gambia og det sydvestlige Senegal.
Landsbyen Abene ligger til venstre i midten af kortet.Klik HER, hvis du vil se min hoved-hjemmeside med blandt andet spændende links til rejser og trekking.