Gensyn med Indien

Indtryk fra en uges oplevelser i Varanasi, Agra og Delhi

Tekst og fotos: Erik Pontoppidan
Copyright: Erik Pontoppidan


Klik HER for at læse om Danmarks eneste rejsecafé i det indre København

Retur til hovedside om vores Tibet-rejseNej, det er IKKE en scene fra filmen Slumdog Millionaire. Det er en flok glade skolebørn ved jernbanemuseet i Delhi i Indien, som var meget mere
interesserede i os end i de gamle damplokomotiver!


Fra Kathmandu fløj vi til byen Varanasi i Indien, hvor vi boede på et fantastisk hotel lige ud til Ganges-floden. En helt surrealistisk by. Måtte gå de sidste 800 meter til fods ved ankomsten gennem den ældgamle bydel, hvor husene nærmest lukker sig over de smalle gader som en tunnel, og hvor gaden af og til spærres af en hellig ko. Varanasi er en af Indiens allerhelligste byer. Her brænder ligbålene døgnet rundt, så asken fra de døende kan strøs ud i den hellige Ganges-flod. Døde børn og hellige mænd brændes ikke men sænkes ned i floden fastgjort til nogle sten, og det falder ikke altid lige heldigt ud. En eftermiddag kom der en død mand flydende og kom i klemme mellem bådene ved flodbredden, men det var der ingen af de forbipasserende, der tog særlig notits af. Lige bortset fra en af bådfolkene, som bugserede liget ud midt i floden igen. Hvis DET var sket i Frederiksholms Kanal, var der omgående mødt en stab af politifolk og krisepsykologer op! I Varanasi oplevede vi også nogle helt utrolige hindu-ceremonier, som heller ikke kan beskrives men skal opleves.

Efter 3 fantastiske dage i Varanasi kørte vi ca. 12 timer med nattog til Agra. Modsat vores forventninger sov vi alle tre udmærket, selv om ombordstigningen i toget var et vaskeægte gedemarked. Banegården i Varanasi kan ikke beskrives, den skal opleves! Den meget korte forklaring er, at de indiske jernbaner hører til nogle af de mest eksotiske oplevelser, man kan få i dette land!

Grunden til, at vi gjorde ophold i Agra var, at vi gerne ville se (og gense) en af verdens største seværdigheder Taj Mahal. Og ja, det ER (stadig) et fantastisk bygningsværk. Elise og Margrethe har aldrig set det før, men jeg så det første gang for 40 år siden. Den følgende dag kørte vi de 300 kilometer fra Agra til New Delhi (nu med taxa!), hvor vi tilbragte de sidste to nætter af denne fantastiske rejse.


For god ordens skyld vil jeg lige nævne, at alle billederne kan ses i stort format, hvis man klikker på dem! Man kan også bladre frem og tilbage mellem de store billeder ved at klikke på pilene under billedet.


1-4: Stemningsbilleder fra Ganges-floden i den helt utrolige by Varanasi (tidligere Benares).

1: Fra den gamle bydel i Varanasi.
2: Bybillede fra Varanasi.
3: Fra nattoget med Marudhar Express mellem Varanasi og Agra. Turen varede cirka 12 timer, og vi sov faktisk ganske udmærket!
4: Fra Taj Mahal i byen Agra. Stedet er en af verdens berømte seværdigheder, og langt de fleste besøgende er indiske turister.


1: Trafikken i Indien kan ikke beskrives. Den skal opleves!
2: Fra jernbanemuseet i Delhi - et El Dorado for tog-enthusiaster!
3: Skopudsere i en travl markedsgade nær vores hotel i New Delhi.

Klik HER, hvis du vil se min hoved-hjemmeside med blandt andet spændende links til rejser og trekking.
Klik HER, hvis du vil kontakte mig.