Derfor holder jeg af Bangkok!

En kort, men begejstret beskrivelse af Thailands hovedstad

Tekst: Erik Pontoppidan, Frederiksberg, KøbenhavnFor english version of this page, please click HERE!

Klik HER for at læse om Danmarks eneste rejsecafé i det indre København


Når man fortæller, at man har været i Bangkok til folk, som aldrig har besøgt Thailand, mærker man straks fordommene. Utrolig mange, som ikke ved bedre, forbinder Thailand og især Bangkok med prostitution, børnesex og lignende. Men tag Jer ikke af dem. Bangkok er absolut en spændende by!

Bangkok er fyldt med biler, trafikkaos, bilos, slum, støj og andre negativt ladede betegnelser. Alligevel holder jeg meget af byen. Under overfladen af støj og kaos er den eksotisk og fremmedartet, og så har den en tiltrækkende hektisk atmosfære og en dynamik, som man mærker overalt. På hovedgaderne, på de utallige markeder, i flodbusserne på Chao Phraya - floden, i de tusinder af restauranter og gadekøkkener og masser af andre steder.

Prøv f. eks. at tage en tur med flodbussen fra et af stoppestederne på de gyngende pontonbroer. For nogle få kroner kan man sejle tværs gennem byen på den stærkt befærdede hoved-vandvej. Her er der virkelig gang i den! Båden stopper i få sekunder, mens folk springer af og på, og i agterenden står der en mand med en fløjte og signalerer til bådføreren for at fortælle ham, når trinbrædtet er ud for landgangen.

Eller prøv at tage med en tuk-tuk i stedet for en almindelig taxa, når du skal rundt i byen. At sidde i fri luft i en trehjulet tuk-tuk og ræse gennem Bangkok en tropeaften er en symfoni af dufte, mennesker, synsindtryk og oplevelser. Jeg bliver aldrig træt af det! Mit allerførste møde med Bangkok fandt sted, da jeg ankom med toget om aftenen fra Chiang Mai til Hualampong-hovedbanegården i byens centrum. Vi hyrede en tuk-tuk og strøg gennem den indre by på en fuldstændig vanvittig måde, som fik mig til at knibe mig i armen og spørge mig selv, om det her mon var en eller anden drøm.
Mange vil med rette sige, at Bangkok er en moderne storby. Men bag den moderne facade er der overalt et umiskendeligt præg af Thailand. At benægte dette ville være det samme som at sige, at New York ikke er USA eller at London ikke er England. Næsten ligegyldigt hvor man befinder sig er den fugtige tropeluft mættet med fremmede lugte og indtryk: Krydderierne fra det thailandske køkken, grøntsags, -frugt, -blomster -og loppemarkederne, det snavsede vand fra floden og kanalerne - og så naturligvis den mindre fremmedartede bilos. Det siges, at Bangkok er en af verdens bedst forsynede byer når det gælder madsteder, så hvis man bliver sulten, er der altid råd for det lige i nærheden. Og der er masser af spændende kulinariske oplevelser at hente hvad enten man er til eksklusive restauranter eller gadekøkkener.

Bangkok sover aldrig. Der er gang i byen hele tiden. Hvis du er backpacker, så sæt dig ned på Khao San Road ved midnatstid og få dig en øl eller et måltid mad i menneskemylderet. Eller gå ind i et supermarked en sen aften og køb et kæmpebæger med en læskende soft-drink propfyldt med isklumper. Eller tag ud på en af byens utallige danserestauranter og bestem selv, om du er til opvisning i traditionel thai-dans eller disco. Eller tag elevatoren op til tagterrassen på "Tower Inn" og nyd en drink med udsigt til en helt fantastisk skyline. Selv ikke New York by night kan overgå den udsigt, man har over byen i tropenatten heroppefra.

Og så er der naturligvis de obligatoriske seværdigheder, som enhver turist skal se i hvert fald én gang: Kongepaladset, den enorme liggende Buddha i Wat Po-templet, ruinerne i Ayuthaya og lignende. Og ikke at forglemme: Man kan gøre sit livs indkøb i Bangkok, hvis det drejer sig om at spare penge. Har man f. eks. brug for tøj, lædervarer eller smykker, så kan de næste års forbrug med fordel erhverves her. Og hvis du skulle få lyst til for én gangs skyld at få skræddersyet en kvalitetsskjorte eller et helt sæt tøj - så benyt dig af muligheden, mens du er her!

Klik HER, hvis du vil læse min artikel om trekking, rafting og elefantridning i Nord-Thailand.
Klik HER, hvis du vil se mit foto-galleri om Thailand.
Klik HER, hvis du vil se min hoved-hjemmeside med blandt andet spændende links til rejser og trekking.